Sobotný pokec #1: Vít "noobiq" Pohlot

  • Sebastián Soroka
  • 01. 08. 2020 19:15

Vít "noobiq" Pohlot sa do širšieho povedomia našej scény dostal najmä minulý rok, aj keď aktívnym hráčom je oveľa dlhšiu dobu. Počas uplynulého roka si s Eclotom vybojoval viacero cenných kovov, vrátane striebra z MČR. Jadro úspešnej zostavy z roku 2019 spolu vydržalo aj v roku 2020 a Eclot tak pokračuje v sympatických výkonoch. Viac už ale zhodnotil samotný noobiq.

Ahoj, noobiq! Máme za sebou prvých 7 mesiacov tohto roka. Ako zatiaľ hodnotíš výkony tvojho tímu? Si spokojný s vašimi výsledkami?

Ahoj, s týmovými výkon jsem relativně spokojený, ale vždycky to může být lepší. Letos se nám zatím podařilo skončit na třetím místě v ESEA Main a následně postoupit do vyšší soutěže ESEA Advanced. Také jsme si s klukama splnili stanové cíle a postoupili do Cool ligy, kde jsme v prvním splitu získali bronz, se kterým popravdě nejsme až tak spokojení, protože víme, že kdybychom SINNERS nepotkali už v semifinále, tak máme minimálně stříbro jako na MČR.

Nedávno ste taktiež urobili dvojicu zmien. Tím opustil RKO a zyored, ktorých nahradili Fizarezi s MoriiSkom. Vidíš odvtedy nejaký posun vo vašej hre?

Cítím, že se Fizarezi a Moris posouvají den co den a hlavně je vidět, že mají obrovskou chuť a hlad, což je pro nás aktuálně to nejdůležitější. Co se týče předváděné hry, nejsem si úplně jistý jestli jsme aktuálně na stejné úrovni jako s Rkem, ale společně se spoluhráči i vedením věříme, že se dokážeme v této sestavě dostat ještě dál a předvádět ještě o kousek lepší hru.

Eclot Gaming minulý rok triumfovali na LAN akcii Quietus Day Photo by Quietus Day

Čoskoro nám štartuje II.Split Sazka eLEAGUE a taktiež Cool liga… Aké budú vaše ciele pre tieto domáce ligy?

Tak eLEAGUE ani nehrajeme především s časových důvodů, přeci jenom hrajeme i s Cool ligou další ligy, ke kterým nově přibude i Winners League, proto jsme se s vedením ECLOTu rozhodli, že budeme působit pouze v jedné domácí lize. V porovnání těchto dvou domácích soutěžích nám jednoznačně vyšla lépe Cool liga a i přes výrazně nižší prizepool je pro naší organizaci PLAYzone důvěryhodnějším a spolehlivějším partnerem. Pro Cool ligu hraje i fakt, že je zapojená do bodování MČR.

Ak sa ešte vrátime k vaším dvom zmenám, prečo padla voľba práve na Fizareziho s Moriiskom? Hrali ste totiž chvíľu aj s Mixom, nakoniec sa mu však miesto v zostave neušlo.

Kluky jsem sledoval delší dobu, protože mezi hráči eEriness mám (měl jsem - smích) dobré kamarády, se kterými jsem čas od času něco zahrál. Když jsme hledali do týmu náhradu za zyoreda, okamžitě jsem teammatům navrhnul Morise a následně jsme se rozhodli zkusit i Fiziho. Mix již delší dobu patří pasivně do naší sestavy, tzn. když potřebujeme suba, tak s námi zahraje. Je to kvalitní hráč, ale bohužel aktuálně nechce tryhardit, proto je u nás “pouze” na lavičce.

noobiq počas minuloročných ForGames Photo by Eclot Gaming

Počas tohto roka zatiaľ nebola príležitosť zúčastniť sa nejakej LAN akcie. Nechýba ti už trochu tá LAN atmosféra? Nie je to už nuda hrať iba takto z domu?

Abych byl upřímný LANky mi až tak nechybí, přeci jenom za svojí kariéru jsem jich zas tolik neodehrál :D. Samozřejmě, že offline akce typu MČR atd. se mi velmi líbí. Je vždycky super slyšet a zároveň i vidět fanoušky, to mi vždycky vleje energii do těla. Když se vrátím k tomu, proč LANky moc nemusím, je to hlavně kvůli cestování, a také po traumatickém zážitku, který se nám společně s majitelem týmu stal po cestě na QD :D. Zážitek to byl fakt životní, protože QDéčko jsme následně i vyhráli a byla to moje první vyhraná LANka.

Minulý rok ste s ECLOT vybojovali krásne druhé miesto na MČR a taktiež zlato z QD. Nepríde ti, že aj napriek vašim skvelým výsledkom ste stále podceňovaný tím?

Musím říct, že mě to trošku mrzí, už minulý rok si myslím, že jsme podávali stabilní a dobré výsledky, na které jsme letos v rámci možností tak nějak navázali. Nechci nás nějak uměle pasovat do role předního CZ/SK týmu, ale troufnu si skromně říct, že větší uznání bychom si my jako tým i jednotlivci zasloužili. Na druhou stranu možná nám tahle role “černých koní” relativně sedí a nemáme svázané ruce.

Eclot Gaming obsadili na MČR 2019 striebornú pozíciu Photo by Mistrovství ČR v PC hrách

Ako dlhodobý člen vášho CSkového tímu, mohol by si povedať, kde vidíš vaše najsilnejšie stránky a naopak najväčšie nedostatky? Jadro vašej zostavy už totiž hraje pospolu viac ako rok…

Mezi naše nejsilnější stránky patří dle mého moment překvapení, kterého dokážeme společně s FiDou a Zedim efektivně využít. Řekl bych, že jsme na tom i velmi dobře aimově a se výše zmíněnou dvojící i dobře týmově. Hrajeme spolu téměř rok a půl, takže už jsme psychicky propojení. Naše největší slabina je rozhodně absence stálého main AWP hráče. Taky nás mrzí, že se nemůžeme věnovat hraní na full time, protože naše organizace na to zatím ještě nemá prostředky. Každopádně musím říct, že vedení ECLOTu dělá co může pro to, abychom se posunuli a doufám, že se společně posuneme na další level!

Poďme trochu pomimo cska, ako tráviš svoj čas, keď zrovna nehráš nejaký zápas alebo netrénuješ?

Ve volném času jezdím na kole v starém ECLOT dresu :D. Sem tam felím s kámošema v našem Plzeňském hoodu, někdy jen tak rozjímám nad životem, ale upřímně většinu volného času trávím na DM, nebo poslouchám audioknížky.

noobiq je súčasťou Eclotu už druhým rokom Photo by noobiq

Je niečo, čo by si chcel na záver povedať?

Chtěl bych poděkovat za rozhovor. Jsem rád, že konečně někdo začíná produkovat kvalitní rozhovory s CZ/SK scénou. Taky bych chtěl pozdravit Pavlínku a rovnou si tu zapromuji svoje sociální sítě, kde budu rád, když mě hodíte nějaký ten lajkos.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.