Outsiders poráží Heroic! Rusové ovládli brazilský Major a Jame si odnáší ocenění MVP.

  • 14. 11. 2022 03:10

Brazilský major v Riu de Janeiru zná po vypjatých 14 dnech svého vítěze! Ruská skvadra Outsiders si hravě poradila s dánskými Heroic ve stavu 2-0 na mapy a odnáší si tak svůj historicky první Major titul!

Kdo by to kdy však čekal, že ve finále proběhne setkání právě těchto dvou týmů? Před začátkem čtvrtfinále by se našel opravdu málokdo. Už na počátku semifinále bylo jasné, že tento ročník bude psát historii. Žádný z 20 hráčů semifinálových týmů totiž nikdy předtím tento titul nezískal. Jedná se tak snad o nejvíc nevyzpytatelný major od dob PGL Kraków 2017, kde tenkrát naprosto nečekaně zvítězil ještě tehdejší Gambit.

Jednostranná bitva

Jasným favoritem brazilského finále byl papírově silnější Heroic v čele s Casperem "cadiaN" Møllerem, opak byl však pravdou. Na první mapě a tedy picku ruských Outsiders, Mirage, byl trend první poloviny poněkud vyrovnaný. Zlom však přišel po výměně stran a Outsiders tak ukázali sílu své CT strany. Svůj pick si tímto přebrali stavem 16-12 na kola.

Finálový zápas Outsiders vs Heroic - Mirage Source: HLTV.org

Přešlo se na druhou mapu, pick týmu Heroic, Overpass. Outsiders zde znovu opět ukázali, že CT strana, ta je jejich. Heroic se tak za první polovinu za T stranu zmohli sotva na 3 kola a Outsiders nepolevovali. Po výměně stran přišla naděje, Heroic vyhrál pistolkové kolo a navázal i kolem druhým. Další kolo však nastal zlom a Heroic se nadále už nestihl vzpamatovat. Outsiders tímto ovládl celé finále IEM Rio a odnáší si tak prizepool ve výši 500 000$ a přímý postup na IEM Katowice 2023 a BLAST Premier Final 2022.

Finálový zápas Outsiders vs Heroic - Overpass Source: HLTV.org

Dvojitá radost!

Jako každý rok, jednoho z hráčů je zvykem ocenit neujžitečnějším hráčem v celém turnaji. Letos to není nikdo jiný, než ruský kapitán a AWP legenda, která dovedla svůj tým za vítězstvím. Dzhami "⁠Jame⁠" Ali získal MVP medaili s úctihodným 1.3 HLTV ratingem a po neúspěchu před 2 lety, kde ve finále podlehli týmu Astralis, si ji tentokrát zajisté zaslouží.

MVP Dzhami "⁠Jame⁠" Ali - kapitán týmu Outsiders Source: Twitter @ESLCS

Tím to však nekončí. ESL těsně před začátkem celého utkání pro své Intel Extreme Masters oznámilo, že nás brazilský turnaj bude čekat i v roce 2023! Brazilský turnaj se tak stává součástí tzv. Pro Tour circuit a půjde o turnaj na úrovni Masters, který se připojí k již ohlášenému IEM Dallas, dvěma sezónám ESL Pro League a turnajům na úrovni šampionátu IEM Cologne a IEM Katowice.

Major roku 2022 tímto pro nás končí, avšak už teď se můžeme začít těšit na příští rok, kdy nás čeká Major v Pařížské Accor Aréně, a to konkrétně od pondělí 8. 5. 2023 do neděle 21. 5. 2023, kterého se tentokrát ujme organizace BLAST.

Zdroj titulní fotografie: Newsinfrance.com

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.