LEGO Star Wars: The Skywalker Saga se dostaví na jaře příštího roku, jak nám ukazuje nový trailer

  • 01. 09. 2021 14:50

LEGO hry se s námi táhnou už nějakou řadu let. Za tu dobu pod hlavičkou slavné stavebnice LEGO vyšlo spoustu her na motivy známých filmů, ať už to byl Batman, Harry Potter, Avengers, Indiana Jones, atd... vVeškeré hry sdílely stejnou, či při njemenším podobnou kostru – až do teď.

V nové Lego Star Wars hře se dočkáme kolem 240 postav ze všech devíti filmů a 24 plně prozkoumatelných planet s otevřeným světem a proměnlivostí, na základě období, ve kterém zrovna hrajete (například pokud navštívíte Naboo v průběhu dění první epizody, bude jiné, než když je navštívíte v průběhu třeba čtvrté epizody, atd.). Právě otevřený a proměnlivý svět je to, co tuhle tolik liší od jejich předchůdců. Každá dosavadní Lego hra měla vždy uzavřený prostor (New York, Mos Eisley Kantýna...), ve kterém hráč mohl pohybovat, pokud zrovna neplnil žádné mise a v misích následně vyznačené trasy, kudy může, a nemůže chodit. To by teď mělo být minulostí a Skywalker Saga by měla být revolucí mezi lego hrami.

Kostičkové Hvězdné Války byly představeny již na předloňské E3, bohužel se nevyhnula několika odkladům a tak se hry nedočkáme ani letos. Po delší době, kdy to s novými lego star wars vypadalo bledě, se nám na Gamescom Opening Night opět ukázaly a tentokrát i s novým trailerem, ve kterém nám mimo jiné sdělili i termín vydání, který dopadá na jaro příštího roku.

V novém traileru nám hra ukazuje známe momenty z různých dílů Star Wars, samozřejmě v lego kabátu a s patřičnou dávkou humoru, která k těmto hrám neodmyslitelně patří. Důležitou změnou, kterou můžeme vidět v traileru, je, že „síla“ už nebude sloužit pouze k zvedání a stavění lego objektů, nýbrž i k boji. Na odpověď, zda tyto schopnosti budeme mít dostupné od začátku, nebo si je budeme muset postupně budovat, či hledat ve světě (tak jako třeba slavné červené kostky), si budeme muset ještě chvíli počkat. Doufejme, že je aktuální datum vydání už konečné a nedojde k dalšímu odkladu.

Hry by měla vyjít na jaře 2022 pro PC a obě používané generace konzolí, včetně Switche.

Zdroj titulnej fotografie: wall.alphacoders.com

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.